Celebraciones Jornada Mundial de la Pau en Cataluña

30.12.2015 11:59

El proper 1 de gener celebrarem, amb diferents actes, la Jornada Mundial de la Pau que enguany porta per lema "Venç la indiferència i conquereix la pau".

Amb motiu d’aquesta jornada, Justícia i Pau Barcelona us convida a participar en una eucaristia, que celebrarem el mateix dia 1, a les 13 h, a la catedral de Barcelona i que estarà presidida pel nou arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella.

A continuació, també us detallem els actes i celebracions organitzades, o en les que hi participen, els diferents grups de Justícia i Pau de tota Catalunya.

En aquest link podeu llegir el missatge del Papa Francesc amb motiu de la Jornada Mundial de la Pau: "Venç la indiferència i conquereix la pau".

31 de desembre 

Justícia i Pau Badalona. Aquest dijous 31 de desembre a les 20h a la Cripta de Sant Josep (Passatge Ventós Mir 22 - entrada per la part posterior de l'església-) conviden a tothom a acabar l’any participant a la Missa per la Pau on es podrà escoltar el testimoni del Benjamin (un jove de Ghana que va arribar a casa nostra fa 22 mesos) i on donaran gràcies per aquest any i on pregarem per la pau i pel nou any que comença. Hi col·laboren Justícia i Pau Badalona i Aspirantat, amb la participació de la Comunitat Paquistaní Cristiana de Santa Coloma.

1 de gener 

Justícia i Pau Barcelona. Missa a la catedral a les 13:00. Eucaristia presidida pel nou aruqebisbe de Barcelona, Mons. Joan Jose Omella.

Comunitat de Sant'Egidio. Marxa per la Pau organitzada per la Comunitat de Sant'Egidio i a la que ens hi sumen des de Justícia i Pau Barcelona. En el dia dedicat a la pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza una marxa en més de 70 països per a recordar totes les terres que en el nord i en el sud del món esperen la fi de la guerra, font de patiment per molts pobles i "mare" de totes les pobreses, i la fi del terrorisme. Dia 1 de gener de 2016 a les 18.30 h, a la plaça Catalunya (final de portal de l’Àngel) per arribar tot passejant a la plaça Sant Jaume on en es farà una cerimònia final. Entitats adherides​: Justícia i Pau, Mans Unides, Fundació Joan Maragall, Abadia de Montserrat, Escola Pia de Catalunya, Filles de Maria Auxiliadora, entre d'altres.

Justícia i Pau Sant Just. Missa de les 11:00, preparada amb la comunitat de l'església de Sant Just | Sant Pastor.

Justícia i Pau Terrassa. Pregària per la pau a les 20:00 a l'Església de Sant Pere, de Terrassa.

3 de gener

Justícia i Pau de Girona participa i col·labora en la "XVIII MARXA DE LA PAU" organitzada per les parròquies de Blanes. La Marxa tindrà lloc diumenge 3 de gener, a partir de les 7 de la tarda. Sortiran de la plaça de l’església de Santa Maria, faran parada al local de la comunitat evangèlica baptista de l’avinguda Joan Carles I i acabaran la marxa a la capella de la Pau de Valldolig. Justícia i Pau de Girona, ofereix cada any un Manifest per la Pau que demana a una persona referent de la lluita per la Pau a casa nostra, amb l'objectiu que aquest desig de Pau no sigui buit i protocolari, sinó que estigui ple de contingut i compromís. Aquest any l'han demanat a en Jordi Armadans, director de FundiPau i conegut pel seva tasca incansable per la Pau. Un text per encoratjar-nos a continuar caminant per la Pau: "Construint la pau, una possibilitat i una necessitat"

10 de gener

Justícia i Pau Maresme organitza, per 5è any, el Racó de la Pau (Nou Parc central, al passeig Cristòfol Talltabull i Balaguer). El dia 10 de gener a les 12h.

31 de gener

Justícia i Pau de la Selva del Camp. Jornada Local de Justícia i Pau. Durant el matí es realitzarà una missa per pregar per la pau organitzada per Justícia i Pau de la Selva del Camp i amb la comunitat parroquial. A la tarda hi haurà un recital de poemes "Salms d'avui" del llibre de Mn. Ricard Cabré.

*******

Pregàries per a les celebracions de la Jornada Mundial de la Pau

 • "Vèncer la indiferència, conquerir la pau". El lema que ens suggereix el Papa Francesc per a aquesta Jornada de la Pau, ens exhorta a no restar indiferents davant els problemes urgents del món d'avui. Problemes familiars, socials, polítics, que porten molt de patiment a tantes persones. Preguem perquè vencem les actituds distants i insolidàries amb la denúncia del mal i les seves causes i el nostre decidit compromís.
   
 • "Déu no és indiferent; a Déu li importa la humanitat i no l'abandona". Per això Déu sent com a propi el dolor causat per les guerres fratricides, pel terrorisme, les persecucions, per l'afany de poder i de submissió dels altres, per les injustícies i desigualdats. Preguem perquè tots i cadascú de nosaltres, posem el nostre treball personal i col·lectiu a favor d'unes noves relacions humanes basades en el respecte i en la promoció incansable de la dignitat humana.
   
 • "Custodiar i renovar les raons de la nostra esperança". Davant la temptació de caure en el desànim i en l'apatia, hem de pouar a dins de nosaltres mateixos, per trobar les aigües fondes de l'esperança, que és el do del Déu de la vida i de l'amor, que ens sosté en totes les nostres adversitats. Preguem perquè tota l'Església renovi el compromís que va fer en el Concili Vaticà II de fer-se càrrec de "les angoixes i esperances de la humanitat".
   
 • "La misericòrdia és el cor de Déu". Jesús ens adverteix que el rostre de Déu el podem trobar sobretot on la dignitat humana està en joc: als estrangers, als malalts, als empresonats, als que ho han perdut tot. Preguem perquè les nostres energies i les nostres institucions sempre estiguin al servei d'aquells que expressen amb més nitidesa el rostre de Déu sofrent.
   
 • "La pau és fruit de la cultura de la solidaritat, la misericòrdia i la compassió". Ho veiem en les nostres relacions personals quan ens apropem als altres per afavorir-los i posar-nos al seu costat. Cauen les pors i els recels. Preguem perquè ens convertim de cor, abandonant els prejudicis que ens bloquegen. I treballem junts per construir ponts i afavorir el diàleg i la comprensió.
   
 • "La pau és signe de la Misericòrdia". Els responsables dels Estats han de mirar més enllà de les seves fronteres i cercar bones relacions humanes capaces de treballar per la fraternitat a dins de la família de les nacions. Tant pel que fa a la convivència, l'acollida dels immigrants i la cooperació, com en el repte urgent del canvi climàtic. Preguem perquè els bons propòsits que hi ha en marxa, arribin a la realització concreta que el món espera amb ànsia.

 •  

  La Mare de Déu ens dóna exemple d'acollida i servei. Ella acollí a Jesús en el seu si i el va donar a tota la humanitat, perquè al seu torn, fos acollidora del do de Déu. Ella no es va capficar en els seus problemes sinó que anar a trobar a la muntanya a la seva cosina Elisabet, per tal de compartir energies i esperances. Preguem perquè tots nosaltres siguem sol·lícits des de Justícia i Pau, a acollir i donar resposta a les crides que el Senyor ens fa. I demanem la interseció de Maria, per tal que Jesús, el Príncep de la Pau, beneeixi el nostre compromís quotidià en favor d'un món fratern i solidari.